Már tervezgeted a hétvégi családi programot.

Fülemüle Nagyerdő Debreceni Állatkert azelsosprintHová menjünk el a gyerekekkel a hétvégén Debrecenben? Az időjósok jó időt várnak a hétvégére. Talán nem is tudod, milyen szerencsés vagy debreceni lakosként, mert könnyen eljutsz a Debreceni Nagyerdőre.

A különleges növényeknek, és a csodálatos állatoknak otthont adó Nagyerdő remek családi programoknak lehet a helyszíne. A gyermekeink megismerhetik és megszeretik a természetet, élvezhetik a jó levegőt.

Ajánlatunk a hétvégére „Fülemülék éjszakája az Állatkertben” a mozi helyett.

A Debreceni Állatkert által szervezett programon résztvevő gyerekek megismerik és megszeretik a fülemülét, és a csodálatos énekét.

Sajnos a gyermekeink jelentős része nem ismeri fel a fülemüle (csalogány) énekét, nem tudják, hogyan néz ki ez a csodálatos költöző madár. Most tehetsz azért, hogy a Te gyermekeid ne így nőjenek fel! Vegyél részt az első "Fülemülék éjszakáján"!

 

Olvasd el a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark felhívását:

Fülemülék éjszakája az állatkertben

A Föld legszebb hangú madarának tartott fülemülék április végén, május elején térnek vissza költőhelyeikre. Megérkezésüket követően – a párválasztási időszakban - a szerelmes hímek éneke késő délutántól egészen éjszakáig bűvöli el a tojókat és a hangjukban gyönyörködő embereket.

2016. május 21-22-én (szombat-vasárnap) 18.00-tól a Fülemülék éjszakáján az érdeklődők a Debreceni Állatkertben meghallgathatják a csalogánynak is nevezett madarak szerelmes énekét.

Mindenkit szeretettel várunk e különleges programra az Állatkert bejáratánál 17.30 és 18.00 között. A résztvevők a sétán 1000 Ft-os belépővel vehetnek részt.  A csoportot szakemberek vezetik.

Az esti program a sötétedés beálltát követően zárul, amikor a fülemülék elhallgatnak néhány órára, hogy a hajnal közeledtével újabb koncertet adhassanak a párjuknak.”

Jó szórakozást!