Erre biztat a Debreceni Nagyerdőért Egyesület irodalmi pályázata.
 

azelsosprint irodalmi pályázat Debrecen NagyerdőA felhívás Debrecenben tanuló gyerekeknek szól, az általános és középiskolás diákoknak. A pályázat célja, a Nagyerdő szeretetének és környezettudatos használatának elmélyítése a fiatalok körében. A Debrecenben és környékén élők számára nem ismeretlen a Debreceni Nagyerdő. Valamennyien jártak már a Nagyerdőn, szeretik, szívesen látogatják, kiváló programnak tartják.

A meghirdetet irodalmi pályázaton nem csak verssel, de novellával is indulhatnak a tanulók. A művek mottója az „Én és a Nagyerdő” kell, legyen. Külön kategóriába indulnak az alsó tagozatos, a felső tagozatos, és külön a középiskolás diákok. Írd meg tehát, hogy melyik iskola hányadik osztályába jársz. E-mail cím: enesanagyerdo@gmail.com

 

Az első három helyezettek jutalomban részesülnek, írásaikat a díjátadási rendezvényen felolvassák az Alföld Gyermekszínpad és a Főnix Diákszínpad tagjai. Lesz egy különdíj is, nevezetesen Rigó Márta festőművész egy alkotása. Publicitást is kapnak a díjazottak az egyesület honlapján és blogjain, tehát itt is. A díjátadó ünnepség házigazdája Harsányi Levente műsorvezető lesz.

A szakmai zsűrit Aranyosi Ervin költő vezetésével Dancsházi B. László író, újságíró, Kovács Daniela költő, Majzik Ilona író, költő, Vasas Marianna költő képviseli. A pályamunkákat augusztus 19-ig kell beküldeni. Addig még van idő sétálni, ihletet gyűjteni a Nagyerdőn.

Most érdemes megírnod az első Nagyerdőről szóló versedet, novelládat!